موم آج شده به منظور استفاده از موم تصفیه شده در کندو و اتصال آن به قاب ها موم را به روش های مختلف آج می کنند. سپس به صورت ورق های با ابعاد مناسب با قاب ها تهیه می کنند منظور از آج در اصطلاح زنبور داری نقاط حک شده در دو طرف ورق مومی می باشد که زیر بنای دیوار حجرات می باشند. برای تهیه موم آج شده می توان از دستگاه های آج موم استفاده نمود که مهم ترین آنها دستگاه آج موم دستی و آج موم اتوماتیک می باشد.

موم آج شده چیست؟

لایه ای در میان عسل وجود دارد که زنبور دو طرف آن را با خانه های 6 ضلعی پر می نماید و شروع به تولید عسل می کند.

این لایه (موم اج شده) را زنبوردار برای سرعت بخشیدن به کار تولید عسل، خود در میان شان عسل قرار می دهد که در عسل های مرغوب و گران قیمت، بعضا این لایه توسط خود زنبور عسل ساخته می شود.

به دلیل اهمیت برگه موم آج شده معمولاً زنبورداران هر ساله برای هر کلنی احتیاج به آج نمودن حدود نیم کیلوگرم موم دارند.

البته این مقداردر زمانی است که عسل تنها به صورت شهد برداشت شود و از فروش آن با موم خودداری گردد.

یکی از مهمترین تقلباتی که صورت می گیرد مخلوط کردن پارافین با موم است که مشکلات زیادی را برای کلنی و زنبوردار و مصرف کننده به وجود می آورد.

با توجه به اینکه موم طبیعی زنبورعسل از حدود 280نوع ماده مختلف تشکیل شده است و حدود110 نوع آن مواد معطر و خوشبو است ، جذابیت زیادی برای زنبورهای عسل دارد به طوری که در هنگام موم دوزی بعضاً هجوم زنبورها به موم آج شده دیده می شود.

در مورد موم مخلوط شده با پارافین زنبور نسبت به موم بافی روی آن رغبتی نشان نداده و حتی گاهی دیده می شود زنبور به هرزه بافی روی آورده ولی شان موم را تکمیل نمی کند.

علاوه بر این مسأله با توجه به نقطه ذوب پائین تر پارافین نسبت به موم ، حتی پس از کامل شدن شان ، در صورت بالا رفتن دمای هوا استحکام لازم را نداشته و ریزش می نماید.

این دو مسأله باعث ضربه به رشد و افزایش جمعیت و همچنین از بین رفتن مقداری از محصول عسل می گردد.

پارافین در صورتی که به عنوان عسل موم دار به مصرف خوراکی برسد مشکلات بهداشتی بسیاری مانند ایجاد سرطان برای مصرف کننده ایجاد می نماید.با آزمایشی ساده می توان مخلوط بودن موم را با مواد دیگر تشخیص داد که روش آن در ادامه خواهد آمد

تقلب دیگر کامل تصفیه نشدن موم است.

در هنگام آج شدن باید موم از هر گونه ناخالصی تصفیه گردد.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]مواد تشکیل دهنده موم عسل عبارتند از : کربوهیدراتها ( فروکتوز ، گلوکز و ساکارز ) ، هیدروکربن، الکل های خاص و انواع اسید و …. موم از ذوب کردن لانه زنبور عسل بدست می آید که نقطه ذوب آن حدود 60 تا 63 درجه سیلسیوس می باشد .[/box]

ویژگی های موم عسل :

موم عسل در دمای اتاق به شکل جامد می باشد و در الکل و آب غیر محلول و در اتر و سولفورد وکربن قابل حل می باشد و در حرارت 60 درجه ذوب می شود.

موم ماده ای است که توسط دستگاه گوارش انسان و سایر جانوران قادر به تجزیه نمی باشد و پس از تغذیه به همان شکل از بدن دفع می شود.

موم عسل به آرامی می سوزد و بوی خوشی دارد به همین دلیل در صنعت شمع سازی بسیار مفید است.

موم ماده ای با ثبات در برابر و بسیار مقاوم در برابر رطوبت است اما در برابر فشار مکانیکی و حرارت ماندگاری ندارد.

موم به سرعت به وسیله پوست جذب می شود به همین دلیل در ساخت وسایل آرایشی بهداشتی نظیر : کرم ها، پمادها، ماسک های زیبایی، کاربرد فراوان دارد .

خواص موم :

  • مفید برای پوست
  • عسل با موم برای سینوزیت
  • ورم معده و لثه
  • برفک دهان
  • دارای آنتی اکسیدان است
  • دارای خواص ضد باکتری
  • ضد ویروس، ضد قارچ، ضد التهاب
  • برای زخم بسیار مفید ست
  • برای تب خال مفید است
  • در درمان سرطان مفید است
  • صنایع شمع سازی
  • لوازم آرایشی بهداشتی
  • دارو سازی
  • لایه محافظ
  • چسب سازی
  • مدل سازی
  • قالب سازی
  • مقاوم ترین بست در برابر رطوبت و آب

خرید بره موم اصل

اصل بودن بره موم می تواند به عنوان یکی از پارامتر های مهم توسط مشتریان مورد بررسی قرار بگیرد.
پیشنهاد اصلی برای این کار این است:
که به جای بررسی اصالت بره موم در زمان خرید بهترین بره موم عسل در بازار ایران، از مراکز معتبر این محصول را تهیه کنید.

این کار شاخصه های زیر را برای مشتریان به همراه خواهد داشت:
ارزان ترین قیمت موجود در بازار
کیفیت بسیار زیاد بره موم
طعم بسیار خوب محصول
ارسال به سراسر کشور ایران